Glorieuxlaan 4, 5613 LN Eindhoven Nederland St. Goede Werken Glorieux Sint Jozefstraat 1 9041 Oostakker België
STICHTING GOEDE WERKEN GLORIEUX       Samen op weg naar een betere toekomst
PROJECT-OMSCHRIJVING

Projecten in Ethiopië

St. Gabriel Catholic Health Center
Het St Gabriel Catholic Health Center, een nieuw gezondheidscentrum, ligt in een van de armste stadsdelen van Addis Abeba. Vanwege de vele fabrieken, heeft dit deel van de stad veel laag en ongeschoolde arbeiders. Het gezondheidscentrum richt zich op kwetsbare groepen in de samenleving, zoals moeders en kinderen, ouderen en gehandicapten en HIV+ patienten. Daarnaast biedt het centrum ook reguliere huisartsenzorg en 1 e hulp verlening en traint het docenten, studenten en fabrieksarbeiders in hygiene, HIV/Aids, gezinsplanning en EHBO. Een belangrijk doel is het aantal sterfgevallen onder moeders en pasgeboren kinderen te verminderen.
Moeders worden begeleid tijdens de zwangerschap en de bevalling en wordt geleerd hoe ze hun kind moeten voeden en verzorgen. Omdat HIV een belangrijk probleem is, wordt elke moeder tijdens haar zwangerschap getest op HIV. Speciale begeleiding is er voor die moeders die HIV+ zijn om besmetting van het ongeboren kind te voorkomen. De zorg is volledig gratis voor zwangere vrouwen, kinderen onder 5 jaar en HIV+ patienten en voor patienten met een inkomen van minder dan 13 euro per maand. Van de andere patienten wordt een kleine bijdrage gevraagd. St Gabriel Catholic Health center voorziet in een grote vraag in 2014 bezochten ruim 30.000 moeders, kinderen en andere patienten het centrum.
Glorieuxlaan 4 5613 LN Eindhoven Nederland St. Goede Werken Glorieux Sint Jozefstraat 1 9041 Oostakker België
PROJECT-OMSCHRIJVING

Projecten in Ethiopië

St. Gabriel Catholic Health Center
Het St Gabriel Catholic Health Center, een nieuw gezondheidscentrum, ligt in een van de armste stadsdelen van Addis Abeba. Vanwege de vele fabrieken, heeft dit deel van de stad veel laag en ongeschoolde arbeiders. Het gezondheidscentrum richt zich op kwetsbare groepen in de samenleving, zoals moeders en kinderen, ouderen en gehandicapten en HIV+ patienten. Daarnaast biedt het centrum ook reguliere huisartsenzorg en 1 e hulp verlening en traint het docenten, studenten en fabrieksarbeiders in hygiene, HIV/Aids, gezinsplanning en EHBO.
Een belangrijk doel is het aantal sterfgevallen onder moeders en pasgeboren kinderen te verminderen. Moeders worden begeleid tijdens de zwangerschap en de bevalling en wordt geleerd hoe ze hun kind moeten voeden en verzorgen. Omdat HIV een belangrijk probleem is, wordt elke moeder tijdens haar zwangerschap getest op HIV. Speciale begeleiding is er voor die moeders die HIV+ zijn om besmetting van het ongeboren kind te voorkomen. De zorg is volledig gratis voor zwangere vrouwen, kinderen onder 5 jaar en HIV+ patienten en voor patienten met een inkomen van minder dan 13 euro per maand. Van de andere patienten wordt een kleine bijdrage gevraagd. St Gabriel Catholic Health center voorziet in een grote vraag in 2014 bezochten ruim 30.000 moeders, kinderen en andere patienten het centrum.
STICHTING GOEDE WERKEN GLORIEUX       Samen op weg naar een betere toekomst